Sisteme Solare On Grid

Ce sunt panourile fotovoltaice și ce beneficii ne aduc?

Panourile solare colectează energie regenerabilă curată sub formă de lumină solară și transformă acea lumină în energie electrică care poate fi apoi utilizată prin intermediul invertoarelor On Grid pentru alimentarea consumatorilor si pentru injectarea surplusului de energie electrica in retea iar prin obtinerea certificatului de prosumator, energia injectata poate fi compensata cantitativ sau platita de distribuitorul de energie.

Panourile solare sunt compuse din mai multe celule solare individuale, care sunt ele însele compuse din straturi de siliciu, fosfor (care asigură sarcina negativă) și bor (care oferă sarcina pozitivă). Panourile solare absorb fotonii și, prin aceasta, inițiază un curent electric. Energia rezultată generată de fotonii care lovesc suprafața panoului solar permite electronilor să fie scoși din orbitele lor atomice și eliberați în câmpul electric generat de celulele solare, care apoi trage acești electroni liberi într-un curent direcțional. Întregul proces este cunoscut sub numele de Efectul Fotovoltaic.

O casă medie are o suprafață mai mult decât suficientă a acoperișului pentru numărul necesar de panouri solare pentru a produce suficientă energie solară pentru a-și asigura toate nevoile de energie. Excesul de electricitate generat trece pe rețeaua electrică principală, dând roade consumului de energie electrică pe timp de noapte.

Sisteme complete la preturi avantajoase

Preturile se diferentiaza in functie de zona instalarii.

Pentru cladiri cu acoperis tip panou sandwich:

  • Pret: 760 € / fara TVA/ kWp instalat

Pentru cladiri cu acoperis de tip terasa:

  • Pret: 790 € / fara TVA/ kWp instalat

Pentru sisteme la sol:

  • Pret: 820 € / fara TVA/ kWp instalat